Aron, Racoviceanu & Asociatii
Lovin si Asociatii
Gabriel Stoian
ROBERT BUCUR
PORTALUL INSTANTELOR DE JUDECATA
Remus Burciu
SCPA Moloman, Lazăr și Asociații
Fenechiu, Savu & Asociatii

Torționarul inginerului Ursu: Omul care știa totul despre VIP-urile politice

imageResize
Torționarul inginerului Ursu: Omul care știa totul despre VIP-urile politice

De zece ani, colonelul de Miliție Tudor Stănică, pedepsit cu 10 ani de închisoare și găsit vinovat de moartea disidentului Gheorghe Ursu, fuge de executarea pedepsei. An de an vine cu documente medicale, potrivit cărora suferă de boli care nu pot fi tratate în penitenciar. Dacă la început milițianul Stănică era bolnav de cancer, fiind în metastază, acum ar avea probleme la cap și tendințe suicidare

An de an, cazul medical al colonelului de Miliție Tudor Stănică (76 de ani foto) este discutat la Curtea de Apel București. La ultimul termen, din decembrie 2014, actele aduse de avocatul ofițerului l-au convins chiar și pe procuror. El a cerut admiterea cererii de prelungire a întreruperii executării pedepsei închisorii de 10 ani, pe o durată de un an, ceea ce judecătorii au și făcut. Instanța a decis întreruperea executării pedepsei pe o durată de 1 an cu începere de la 9 februarie 2015.

Deși decizia putea fi contestată, reprezentanții Ministerului Public nu au făcut acest lucru. Stănică a fost șef al Direcției Cercetări Penale și a coordonat anchete celebre în perioada comunistă și în anii ,90.


Continuare: evz.ro

Adriana Manoli
Simona Habără
Mihai Rapcea
Radulescu si Asociatii
Cristina Nan
Alin Paidiu
Baroul Ilfov