PORTALUL INSTANTELOR DE JUDECATA
Aron, Racoviceanu & Asociatii
Fenechiu, Savu & Asociatii
ROBERT BUCUR
SCPA Moloman, Lazăr și Asociații
Remus Burciu
Lovin si Asociatii
Gabriel Stoian

Regulamentul privind examenul pentru dobândirea calităţii de arbitru

sigla cnas
In cadrul Comisiei de arbitraj de pe lângă CNAS

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 218 din data 17 aprilie 2013 a fost publicat Ordinul ministrului sanatatii nr. 493/2013 pentru aprobarea Regulamentului privind sustinerea examenului pentru obtinerea calitatii de arbitru atestat de Ministerul Sanatatii in vederea inregistrarii la Comisia de arbitraj infiintata pe langa Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Arbitrul atestat de Ministerul Sanatatii pentru inregistrarea la Comisia de arbitraj infiintata pe langa Casa Nationala de Asigurari de Sanatate este o persoana fizica calificata profesional, care este investita cu calitatea oficiala de a arbitra litigiile dintre furnizorii de servicii medicale sau farmaceutice si casele de asigurari de sanatate in conditiile si procedurile dreptului comun.

Pot fi arbitri persoanele care au studii medicale, economice ori studii juridice, cu o vechime in specialitate de minimum 3 ani, care indeplinesc si celelalte conditii legale privind dobandirea calitatii de arbitru si nu sunt angajati ai niciuneia dintre partile aflate in litigiu ori ai institutiilor care au desemnat reprezentanti in Consiliul de conducere al Comisiei de arbitraj.

Examenele sunt organizate de catre Ministerul Sanatatii ori de cate ori este nevoie si sunt facute publice prin postarea anuntului si a bibliografiei cu cel putin 15 zile inainte la sediul si pe site-ul institutiei.

Examenul consta intr-o proba scrisa si un interviu.

Proba scrisa a examenului consta in redactarea unei lucrari sau in rezolvarea unor teste-grila. Subiectele se stabilesc pe baza bibliografiei de catre comisia de examen. Punctajul maxim este de 100 puncte, iar cel minim de promovare a probei este de 50 de puncte.


Interviul se sustine de candidatii care au promovat proba scrisa in termen de doua zile lucratoare de la solutionarea contestatiilor.Se vor considera promovati candidatii care la ambele probele au obtinut cel putin 50 de puncte.

Evidenta arbitrilor se tine de catre Consiliul de conducere al Comisiei de arbitraj.

 

 

         Foto: ziarulfaclia.ro

         Preluare: juridice.ro

Simona Habără
Mihai Rapcea
Radulescu si Asociatii
Baroul Ilfov
Adriana Manoli
Alin Paidiu
Cristina Nan