Gabriel Stoian
SCPA Moloman, Lazăr și Asociații
ROBERT BUCUR
Aron, Racoviceanu & Asociatii
Fenechiu, Savu & Asociatii
PORTALUL INSTANTELOR DE JUDECATA
Remus Burciu
Lovin si Asociatii

Fața mai puțin blândă a avocaturii

bb
Avocatul Remus Burciu, consilier Consiliul de Administrație CAA: Nu poți să ceri fără să fi dat. Împrejurarea că ani de zile nu ai avut nevoie și nu ai cerut nimic sistemului nu te obligă la pasivitate

Odată ș-odată trebuia să ne treacă pragul redacției și un avocat care știe și poate explica clar cum stau lucrurile în lumea mai puțin "plăcută" a avocaturii: alegeri, asigurări, implicarea avocaților în viața administrativă a profesiei. Avocatul Remus Burciu, totodată consilier în cadrul Consiliului de Administrație al Filialei București - Ilfov a CAA, se pregătește pentru Adunarea generală ce va avea loc sâmbătă, 22 aprile, la Sala Palatului. Avocatul are un singur îndemn pentru confrații lui: "Îi rog pe toți colegii bucureșteni și pe confrații ilfoveni să participe activ, prin prezența la vot, la buna și dreapta decizie privind înmânarea pe perioada următorilor 4 ani a mandatului lor către cei ce au îndrăznit să le ceară cuviincios un gir asupra încredințării destinului lor social prezent și, mai ales, viitor!".

Avocatura.com: Când v-ați gândit serios la posibilitatea de a face avocatură?

Avocat Remus Burciu: Vă mărturisesc că îmbrățișarea unei cariere juridice mi-a încolțit în minte în clasa a VII-a. S-a consolidat spre clasa a IX-a, concomitent și în paralel cu o altă "tendință" a îmbrățișării unei cariere militare, îmbinate intrinsec, evident, cu spiritul justițiar.

Am reluat și am decis în final, după evenimentele din 1989, canalizarea către o carieră juridică.

Faptul că am accesat profesia de avocat se datorează în primul rând împrejurării că m-am îngrijit în timpul facultății să îmi exercit practica profesională, mai ales pe lângă mari avocați ai vremii, cărora le port recunoștință veșnică. Spun "veșnică" și pentru că, din păcate, toți sunt la cele veșnice.

De asemenea, am ales avocatura datorită faptului că aici nu mi s-au pus bariere. O profesie care m-a primit cu brațele deschise, în virtutea normelor de accesare în profesie de la vremea respectivă, o profesie care mi-a oferit posibilitatea dezvoltării personale, profesionale, carismatice, implicării active, atât în ceea ce privește cazuistica, dar și în ceea ce privește implicarea administrativă în organele de conducere și de răspundere profesională.

Am avut doi maeștri, îi pot defini iluștri ai vremii - maestrul Gheorghe Iliescu, maestrul Vasile Olaru - maestrul Olaru este și maestrul meu de suflet, fost președinte al Casei de Asigurări a Avocaților, Filiala București. Dânsul este cel care mi-a deschis ochii minții și apetitul pentru a accede în organele de conducere și de răspundere profesională în acest sistem complex și viabil, necesar avocaților. Am încercat să învăț de la marii maeștri ai barei.

Continuare: avocatura.com

Adriana Manoli
Baroul Ilfov
Mihai Rapcea
Radulescu si Asociatii
Simona Habără
Cristina Nan
Alin Paidiu