PORTALUL INSTANTELOR DE JUDECATA
ROBERT BUCUR
Fenechiu, Savu & Asociatii
SCPA Moloman, Lazăr și Asociații
Lovin si Asociatii
Gabriel Stoian
Aron, Racoviceanu & Asociatii
Remus Burciu

Evenimentele zilei 13 Ianuarie

Evenimentele zilei 13 Ianuarie

 

Top 10 ciudăţenii la circ în stagiunea 2013 

 

Scris de Ema Aron 


 

1. Bărbatul fără rate la bănci – Absolvent de studii superioare şi tată a doi copii, această ciudăţenie a naturii refuză de mai bine de 10 ani să facă un împrumut la bancă pentru a cumpăra vitale precum: plasma de 188 de centimetri, prăjitor de pîine care te spală pe picioare sau BMW seria 7 negru cu geamurile fumurii. Potrivit medicilor starea sa nu poate fi tratată în nici un fel el fiind obligat să poarte acest stigmat pentru tot restul vieţii.

1. Eleva virgină – Deşi a ajuns aproape în clasa a-8-a, anormala asta mică nu vrea nici în ruptul capului să facă sex cu bărbaţi. Mai mult, în obrăznicia ei fără margini susţine că vrea să se concentreze pe învăţat să intre la facultate şi să-şi construiacă o carieră, urmînd să facă sex protejat la momentul potrivit, cu un bărbat de vîrsta ei care o iubeşte şi nu este fratele ei. Veniţi să o arătaţi cu degetul pe ciudată!

3. Elevul de clasa a 12-a care ştie să scrie şi să citească – Încă din clasa a I-a, Alexandru şi-a dat seama că are un handicap deoarece ştie să scrie şi să citească. Ajuns în clasa a 12-a, starea lui Alexandru s-a agravat, el aflîndu-se într-un pericol real să ia examenul de bacalaureat din prima şi să facă ceva în viaţă. În continuare părinţii lui Alexandru nu ştiu unde au greşit însă degeneratul refuză să scrie cu “sh”, “tz”, “k”, pune toate virgulele la locul lor, e fluent în mai multe limbi şi nu joacă la pariuri!

4. Taximetristul cinstit – Născut un gherţoi ciorditor, la fel ca restul colegilor săi taximetrişti, Nicolae a uimit pe toată lumea după ce în urma unui accident auto, suferit în 2003, a devenit un monstru, refuzînd să mai fure bani de la clienţi şi comportîndu-se ca şi cum ar fi un om de treabă care îşi vede de treaba lui. Deşi Nicolae este ţinut permanent într-o cuşcă ca să nu facă bine semenilor săi, puteţi să-l vizitaţi fără probleme, să-i aruncaţi mîncare şi să-l împungeţi cu beţe prin gard.

5. Călătorul cu atobuzul care se spală – Născut prematur, Mihai suferă de o boală congenitală care îl obligă să facă lucruri nebuneşti. De exemplu, Mihai nu poate să reziste două zile dacă nu se spală, inclusiv pe cap, stîrnind mînie în mijloacele de transport în comun cu mirosul deranjant de săpun pe care îl degajă. Este că n-aţi mai auzit niciodată de aşa ceva? Nici noi! Dacă aveţi noroc puteţi să-l prindeţi pe Mihai într-o zi de vară, cînd face duş de trei ori pe zi şi îşi schimba de nenumărate ori chiloţii, şosetele şi tricoul. În plus, ca o bestie, adoră să se scalde ore întregi în deodorant şi aftershave fiind aproape de nerecunoscut.

6. Înghiţitorul de insulte – Încă de cînd era mic Dorin i-a uimit pe cei din jurul său cu abilitatea impresionantă de a înghiţi insulte fără să-şi atingă organele vitale. 20 de ani mai tîrziu Dorin continuă să înghită insulte mari, insulte mici, insulte grase şi insulte gratuite. Există situaţii în care poate înghiţii chiar şi 100 de insulte deodată. Cu toate acestea Dorin rămîne modest şi spune că nu s-a găsit încă insulta care să-l dovedească.

7. Securistul fără funcţie oficială - Ofiţer activ înainte de 1989, Marius nu deţine încă o funcţie oficială ceea ce-l transformă automat în oaia neagră a Securităţii şi o sursă inepuizabilă de amuzament pentru foştii şi actualii lui colegi care deţin cu toţii poziţii călduţe în diferite instituţii. Doar la circ ai ocazia să-l vezi anul ăsta pe Marius cum trece prin cercuri de foc în încercarea de a se angaja pe baza cunoştiinţelor sale, cum trimite CV-uri şi cum se prezintă la interviuri, totul pentru un salariu mizerabil neinfluenţat de relaţii, mită sau şantaj.

8. Antrenorul care dă prioritate la tramvaie – Lircea Mucescu are de gînd să dea pe spate publicul plătitor de bilet cu un număr absolut incendiar. Astfel, celebrul antrenor de oină feminina va intra în ring alături de nu mai puţin de 3 tramvaie cărăra le va da prioritate. Mai întîi pe rînd şi apoi în paralel. Vino să-l vezi pe Lircea cum încearcă acest truc absolut incredibil!

9. Cîntăreaţa de muzică uşoară care refuză să se sinucidă – Deşi are mai bine de 15 ani de cînd nu a mai scos un şlagăr, nu a mai apărut la televizor sau la radio şi nu a mai făcut nimic remarcabil, fosta glorie a muzicii uşoare Blida Grăgan va lăsa audienţa cu gura căscată refuzînd să se sinucidă. În plus, Blida le va demonstra spectatorilor că duce o viaţă minunată, nu este alcoolică şi între timp şi-a găsit alte hobby-uri. Crezi că va reuşi? Vino la circ ca să te convingi!

10. Maşina de Bulgaria cu numere de România – Pe final, ultima dar nu şi cea din urmă atracţie a circului anul acesta este o maşină din Bulgaria cu numere de România condusă de un cetăţean straniu care insistă să plătească tot felul de taxe ridicole şi să fie tratat ca un gunoi de autorităţile române. O să mori de rîs cînd îl vezi pe cretinul ăsta, aşa că lasă tot şi pregăteşte-te pentru circ! Ca să vezi cît de dobitoc e, nici măcar nu are geamuri fumurii sau tobă modificată! Vino acum!

 

Sarbatori: 

 

Sf. Mc. Ermil si Stratonic; Cuv. Iacob din Nisibe (calendar crestin-ortodox)

Sf. Ilarie de Poitiers, ep. și învățător al Bisericii (calendar romano-catolic)
 

Sf. Ermil si Stratonic (calendar greco-catolic)

India: Festivalul cămilei, în orașul-cetate Bikaner (13-14 ianuarie)
 

Togo: Ziua națională. Ziua eliberării naționale (1967)
 


Rusia: Ziua presei

 

 


HOROSCOP ZILNIC
Horoscop Zilnic 


 Evenimentele zilei 13 Ianuarie

 

27 î.Hr.: Octavianus 14 d.Hr) a reorganizat statul și armata, statul roman devenind Principat (d. 14 d.Hr.)
 

1559: Regina Elisabeta I a Angliei a fost încoronată la Westminster Abbey de fapt 15 ianuarie
 

1602: Este publicată piesa lui William Shakespeare, „Nevestele vesele din Windsor”

1610: Galileo Galilei descoperă cel de-al patrulea satelit al planetei Jupiter, Callisto
 

1776: Războiul de independență al Statelor Unite: George Washington întră triumfal în New York în fruntea trupelor

1854: A fost eliberat primul patent pentru un acordeon pe teritoriul american.

1898: Articolul "J'accuse" a lui Émile Zola a fost publicat în ziarul L’Aurore în legatura cu afacerea Dreyfus
 

1906: Un incendiu puternic distruge orașul Panama

1910: A avut loc prima transmisie radiofonică de operă: Enrico Caruso cântând pe scena Metropolitan-ului din New York este captat la 30 de km distanță.
 

1914: Are loc, la sala Clasic, premiera filmului istoric „Cetatea Neamțului”, după nuvela lui Costache Negruzzi și piesa lui Vasile Alecsandri. Realizat cu mijloace modeste, cu concursul ansamblului Național craiovean, filmul (care s-a pierdut) interesează în special pentru faptul că a fost scris și realizat de scriitorii Emil Gârleanu și Corneliu Moldovan

1915: Un cutremur în Avezzano, Italia face 29.800 de victime

1923: După instaurarea dictaturii fasciste în Italia, la 29 octombrie 1922, regele îl însărcinează pe Benito Mussolini cu formarea guvernului. crearea Marelui Consiliu Fascist.

1926: România aderă la Convenția de la Geneva din 9 decembrie 1923, referitoare la regimul internațional al căilor ferate, și la Convenția de la Geneva din 3 noiembrie 1923, privind simplificarea formalităților vamale

1941: Generalul Ion Antonescu efectuează o vizită în Germania, la Berghof, în cursul căreia are o întrevedere cu Adolf Hitler, obținînd sprijinul acestuia în conflictul intern dintre conducătorul statului și „Mișcarea Legionară”.

1953: Mareșalul Iosip Broz Tito devine șef al statului în Iugoslavia.

1964: "Capitol Records" a lansat primul single „Beatles” în SUA, „I wanna hold your hand”, care a atins cifra de un milion de exemplare vândute, după numai 3 săptămâni.

1967: Ziua eliberării naționale în republica Togo.

1969: The Beatles lansează albumul Yellow Submarine
 

1990: La granița României cu RSS Moldovenească (ulterior Republica Moldova), este desființat gardul de sârmă ghimpată și sunt introduse facilități de trecere a frontierei.

1991: Trupele sovietice au ocupat Departamentul Securității Statului (tipografia din Vilnius). A avut loc atacul asupra televiziunii și centrului de presă din Vilnius, soldat cu morți și răniți

1993: Încep raiduri aeriene ale aliaților asupra sudului Irakului și a unei uzine de la periferia Bagdadului, care vor dura până la 18 ianuarie 1993. Irakul anunță că atacurile s-au soldat cu 44 de morți.

1993: A fost semnată, la Paris, „Convenția cu privire la interzicerea elaborării, producerii, depozitării și utilizării armamentului chimic și lichidarea acestuia”. A intrat în vigoare la 29 aprilie 1997.

1997: Biroul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a hotărât suspendarea statutului de invitat special, pentru Belarus, pe care l-a obținut în septembrie 1992

1998: Ziua luptătorilor pentru libertatea Lituaniei, pentru a marca tragicele evenimente din 11-13 februarie 1991, când trupele sovietice au ocupat Departamentul Securității Statului (tipografia din Vilnius). A avut loc atacul asupra televiziunii și centrului de presă din Vilnius, soldat cu morți și răniți.


1999: Baschetbalistul american Michael Jordan și-a anunțat pentru a doua oară retragerea din circuitul NBA
 

2001: În insula El Salvador a avut loc un cutremur cu magnitudinea 7,6 pe scara Richter. Bilanțul catastrofei: peste 5.000 de morți

2005:Trupa O-zone se desparte astfel Dan, Arsenie si Radu decid sa urmeze cariere solo

2006: Se inaugurează Stația Law-Racoviță, prima stație românească permanentă de cercetare și explorare din Antarctica
 

 

 S-au născut:

1553: Regele Franței Henric al IV-lea (1589-1610), întemeietorul dinastiei de Burbon (d. 1610)


1864: Wilhelm Wien, fizician german, laureat al premiului Nobel pentru Fizică în anul 1911 (d. 1928)
 

1873: Vasile Suciu, mitropolit român unit (greco-catolic) (d. 1935)


1879: Ion Borcea, naturalist român (d. 1937)
 

1917: George Petcu, poet român (d. 1939)

1927: Sydney Brenner, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină pentru anul 2002 (alături de Robert Horvitz și John Sulston)

1936: Ștefan Tcaciuc, politician român (d. 2005)

1937: Victor Ernest Mașek, critic de teatru și estetician

1939: Tatiana Apahideanu, regizor român de film de animație și scenograf de teatru

1953: Bernard Loiseau, bucătar francez (d. 2003)
 

1964: Penelope Ann Miller, actriță americană

1972: Toni Tecuceanu, actor român (d. 2010)
 

1975: Daniel Kehlmann, scriitor german

1975: Rune Eriksen, chitarist norvegian 

 

 Decese: 
 

1625: Jan Brueghel cel Bătrân, pictor flamand (n. 1568)
 

1797: Elisabeth Christine de Brunswick-Wolfenbüttel, soția regelui Prusiei Frederic cel Mare (n. 1715)
 

1892: Marele Duce Constantin Nicolaevici al Rusiei, fiul Țarului Nicolae I, vicerege al Poloniei, președinte al Consiliului de Miniștri (n. 1827)
 

1929: Wyatt Earp, legendarul justițiar, unul dintre cei mai cunoscuți pistolari din Vestul sălbatic (n. 1848)

1932: Sofia a Prusiei, regină a Greciei, soția regelui Constantin I al Greciei (n. 1870)


1941: James Joyce, scriitor irlandez, de limbă engleză, fondatorul romanului modern (n. 1882)

1945: Zavaidoc (Marin Teodorescu), renumit cântăreț din perioada interbelică (n. 1896)
 

1953: Ronald Bulfinski, actor, societar al Teatrului Național București

1956: Lyonel Feininger, pictor american de origine germană (n. 1871)

1958: Dan Botta, poet, eseist și dramaturg român (n. 1907)
 

1960: Sibilla Aleramo, scriitoare italiană (n. 1876)
 

1987: Igor Ilinski, actor rus (n. 1901)

2002: Ted Demme, cineast american (n. 1964)

2004: Sorin Holban, prozator și poet român (n. 1933)

 

 

 

 

Surse: Wikipedia ; Istoriculzilei.blogspot.ro;AGERPRES; Calendar e-Club; Casa Regala; Les signets de Diane et Jocelyne; Mediafax; Radio Sanatatea; Stiri Maramures ; Calendar Romano- Catolic ; reprodart.comgandul.infocnr-unesco.ro ;vrei-cultura-generala.blogspot.ropinetreeweb.com/bp-petrie.htm;info-regenten.declasate.cimec.roistoria.mdcorneliu-coposu.ro

http://str2.crestin-ortodox.ro/foto/731/73027_sf-tecla.jpg
Baroul Ilfov
Cristina Nan
Alin Paidiu
Mihai Rapcea
Adriana Manoli
Simona Habără
Radulescu si Asociatii