Fenechiu, Savu & Asociatii
SCPA Moloman, Lazăr și Asociații
ROBERT BUCUR
PORTALUL INSTANTELOR DE JUDECATA
Lovin si Asociatii
Remus Burciu
Aron, Racoviceanu & Asociatii
Gabriel Stoian

Dragoş Pătraru: DNA-ul lui Kovesi a făcut dosare în cauze care până de curând erau considerate tabu

05_Kovesi_CP_ab1f3b68d4
Dragoş Pătraru: DNA-ul lui Kovesi a făcut dosare în cauze care până de curând erau considerate tabu


Într-un editorial publicat pe altphel.ro, jurnalistul România TV, Dragoş Pătraru, arartă că, de câteva luni, în justiţie a început un amplu proces de reformă.

"Citeam zilele trecute în presa locală un interviu cu un tip care conduce Curtea de Apel Ploieşti, parcă. Cică omul vrea o justiţie aproape de cetăţean. Cât de imbecil sună clişeul ăsta! Şefule, eu, unul, vreau o justiţie aproape de ideea de justiţie, nu de cetăţean. Justiţia nu e Crucea roşie, să fie aproape de cetăţean. Ba, aş spune că apropierea de cetăţean îi face rău justiţiei. Când se apropie prea tare de cetăţeanul român iute vărsătoriu de şpagă, justiţia din România o ia razna. Aşa că prefer o justiţie cât mai departe de cetăţean şi cât mai aproape de litera şi spiritul legii, dacă tot suntem la clişee.
Advertisement


Apropo de justiţie şi de şpăgi, nu-i mai aud deloc în perioada asta pe băieţii altfel foarte vocali care-şi manifestau acum câteva luni îngrijorarea profundă faţă de mersul justiţiei din România, după numirea procurorilor. Ce s-o fi întâmplat cu ei? Sunt în vacanţă sau nu ştiu cum să interpreteze procesul ăsta de curăţare a justiţiei, pe care cei mai mari justiţiari de pe planetă, conduşi de Monica Macovei, au avut curaj doar să-l arate cu degetul, ani de zile, vorbind zilnic despre reformă, dar făcând practic prea puţin pentru a elimina corupţia din sistem. Păi, în doar câteva luni, DNA-ul lui Kovesi a făcut dosare în cauze care până de curând erau considerate tabu de către instituţie. Că tot îi ridică unii statuie lui Daniel Morar.

Acum, nu spun că a venit USL la putere să facă justiţia să funcţioneze independent, fără să încerce să o influenţeze, să fim serioşi. Ne-a învăţat pe noi nenea Voiculescu: nu ai puterea până nu controlezi justiţia! Păi! Dar e foarte interesant cum justiţiarii planetei, care nu pot rosti o propoziţie fără să folosească şi substantivul corupţie, nu au reuşit, deşi au avut puterea atâta timp, să înceapă măcar un proces de curăţare a sistemului, dominat, se vede treaba acum, de adevărate reţele de infractori. Găşti care s-au dezvoltat în ani de zile şi care domină sistemul ăsta mângâiat pe creştet de Băsescu, atâta vreme cât l-a avut în subordine (nu cred că mai are cineva dubii în legătură cu modul în care Băsescu a influenţat justiţia în ultimii ani).

Rămâne de văzut dacă acţiunile la care asistăm în această perioadă chiar au în spate un plan de.............................citiţi mai mult: EVZ.ro

Alin Paidiu
Radulescu si Asociatii
Simona Habără
Adriana Manoli
Cristina Nan
Baroul Ilfov
Mihai Rapcea