PORTALUL INSTANTELOR DE JUDECATA
SCPA Moloman, Lazăr și Asociații
Aron, Racoviceanu & Asociatii
Gabriel Stoian
Fenechiu, Savu & Asociatii
Lovin si Asociatii
ROBERT BUCUR
Remus Burciu

DOSARUL GALA BUTE. Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi cere ridicarea imunității parlamentare în cazul Elenei Udrea și a lui Ion Ariton.

imageResize
DOSARUL GALA BUTE. Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi cere ridicarea imunității parlamentare în cazul Elenei Udrea și a lui Ion Ariton. Descinderi la foștii demnitari din Ministerul Dezvoltării Regionale

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) cere aviz de la Parlament pentru urmărirea penală a deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării, şi senatorului Ion Ariton, fost ministru al Economiei, în dosarul "Gala Bute", în care sunt suspectaţi de fapte de corupţie. Procurorii DNA fac, luni, 18 percheziţii în Bucureşti şi patru judeţe, la sediile mai multor firme şi la persoane suspectate de fapte de corupţie, în dosarul "Gala Bute", printre locuinţele percheziţionate fiind şi cea a lui Rudel Obreja, precum şi domiciliul primarului din Lupeni - Hunedoara. Procurorii vor audia 8 persoane în dosarul "Gala Bute", în care sunt vizate noi fapte de corupţie privind foşti angajaţi ai Ministerului Dezvoltării, printre cei care vor fi duşi la DNA pentru a da declaraţii fiind fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu și Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului spun surse judiciare.

Update ora 10.00 Potrivit unui comunicat al DNA, în conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție - Laura Codruța Kövesi a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Elena Udrea, membru al Camerei Deputaților care, în perioada în care se presupune că a săvârșit faptele, a îndeplinit funcția de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului.

Cererea de efectuare a urmăririi penale are în vedere săvârșirea infracțiunilor de:
- abuz în serviciu, cu obținerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite,
- tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene
- folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite (art. 13 din Legea nr. 78/2000)

Sursele citate arată că faptele au legătură cu atribuirea și folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului în perioada 2010 – 2012.


Continuare: evz.ro

Simona Habără
Mihai Rapcea
Baroul Ilfov
Alin Paidiu
Radulescu si Asociatii
Adriana Manoli
Cristina Nan