Lovin si Asociatii
Aron, Racoviceanu & Asociatii
ROBERT BUCUR
Remus Burciu
PORTALUL INSTANTELOR DE JUDECATA
Gabriel Stoian
Fenechiu, Savu & Asociatii
SCPA Moloman, Lazăr și Asociații

Avocatul rus al Poporului critica legea care permite interzicerea ONG-urilor straine indezirabile

image
Avocatul rus al Poporului critica legea care permite interzicerea ONG-urilor straine indezirabile

Avocatul rus al Poporului a criticat legea promulgată sâmbătă de preşedintele Vladimir Putin, care permite autorităţilor să interzică activităţile organizaţiilor străine indezirabile, pe motiv că nu are criterii juridice clare şi nu oferă ONG-urilor posibilitatea de a contesta statutul în instanţă.

 "Nu există criterii juridice clare privind statutul indezirabil al unei organizaţii străine în Rusia. (Legea) nu prezintă motivele legale pentru ca o astfel de organizaţie să fie considerată o ameninţare la adresa fundamentelor constituţionale ale Federaţiei Ruse, ale securităţii şi apărării sale", a scris Avocatul Poporului, Ella Pamfilova, într-un document publicat luni pe site-ul său oficial, relatează agenţia Tass în pagina electronică.

În plus, Pamfilova a precizat că legea nu oferă organizaţiilor străine posibilitatea de a contesta statutul de "indezirabil" în instanţă, ceea ce încalcă dreptul constituţional la apărare în justiţie.

"Prin urmare, legea federală numărul 129-FZ privind amendarea unor prevederi legale ale Federaţiei Ruse, din data de 23.05.2015, generează îngrijorarea serioasă a Avocatului Poporului că ar fi contrară Constituţiei", a conchis Pamfilova.

Continuare: mediafax.ro

Adriana Manoli
Baroul Ilfov
Simona Habără
Radulescu si Asociatii
Cristina Nan
Mihai Rapcea
Alin Paidiu