Aron, Racoviceanu & Asociatii
Gabriel Stoian
Remus Burciu
Fenechiu, Savu & Asociatii
Lovin si Asociatii
ROBERT BUCUR
SCPA Moloman, Lazăr și Asociații
PORTALUL INSTANTELOR DE JUDECATA

Taxa de poluare anulata de justitie, platita cu dobanda !

image
Taxa de poluare anulata de justitie, platita cu dobanda !

Cei care au obţinut în instanţă restituirea taxei de primă înmatriculare, de poluare sau pentru emisii poluante vor primi şi dobânda fiscală care curge de la data plăţii acestor taxe, a hotărât  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), judecând un recurs în interesul legii.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, luni, recursul în interesul legii formulat de Avocatul Poporului, în sensul că, pentru sumele încasate cu titlu de taxă de primă înmatriculare, taxă de poluare şi taxă pentru emisii poluante, restituite prin hotărâri judecătoreşti, se aplică dobânda fiscală, care curge de la data plăţii acestor taxe, informează un comunicat al Avocatului Poporului.

Conform deciziei ICCJ, dobânda care se acordă pentru sumele încasate cu titlu de taxă de primă înmatriculare, taxă pe poluare şi taxă pentru emisii poluante, restituite prin hotărâri judecătoreşti, este dobânda fiscală prevăzută de dispoziţiile art. 124 alin. (1) şi alin. (2) din Codul de procedură fiscală, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, coroborat cu dispoziţiile cu art. 120 alin. (7) din acelaşi act normativ.

În aceeaşi decizie, ICCJ a mai statuat faptul că momentul de la care curge dobânda fiscală pentru sumele încasate cu titlu de taxă de primă înmatriculare, taxă pe poluare şi taxă pentru emisii poluante, restituite în temeiul hotărârilor judecătoreşti, este reprezentat de data plăţii acestor taxe.

Continuare: radutudor.ro

http://radu-tudor.ro/lovitura-taxa-de-poluare-anulata-de-justitie-platita-cu-dobanda/
Alin Paidiu
Radulescu si Asociatii
Mihai Rapcea
Cristina Nan
Baroul Ilfov
Simona Habără
Adriana Manoli