Lovin si Asociatii
Fenechiu, Savu & Asociatii
Gabriel Stoian
SCPA Moloman, Lazăr și Asociații
Remus Burciu
ROBERT BUCUR
PORTALUL INSTANTELOR DE JUDECATA
Aron, Racoviceanu & Asociatii

Rețeaua spionilor din Republica lui Mazăre ..a scăpat.. un senator PSD

14isaila-465x390.jpg
Rețeaua spionilor din Republica lui Mazăre ..a scăpat.. un senator PSD

Arestarea unui fost polițist judiciar din DNA dezvăluie că acesta a blocat mai multe flagranturi ale procurorilor anticorupție. Unul din cazuri privește o șpagă de 350.000 de euro la un fost șef în Ministerul de Finanțe, în prezent senator PSD, pentru a bloca un control.

Comisarul-șef Dan- Emil Manolachi (49 de ani), fost ofițer în cadrul DNA, primea diverse bunuri și recompense în schimbul infomațiilor strict-secrete din anchetele procurorilor anticorupție. Polițistul a fost arestat,ieri, de judecători. În schimbul in formațiilor, comisarului i s-a promis din partea unor politicieni că va fi numit adjunct al șefului IPJ Constanța.

DNA mai arată că Manolachi a mai primit 40.000 de lei, un teren pentru fiul său, carne, un bax de vin și o sticlă de whisky. Manolachi este cercetat de foștii săi colegi de la DNA în două dosare. În prima anchetă, el este acuzat că i-a dat documente clasificate, emise de SRI, fostului secretar de stat, Valentin-Răducu Preda (PSD), și pentru că a blocat un flagrant la un demnitar.

Șpagă la minister

Cel de-al doilea dosar este despre un alt flagrant eșuat în care era vizat Cătălin Cristescu, comisar la Garda Financiară , iar șpaga era de 350.000 de euro. Cea mai mare parte din bani au ajuns la senatorul Ovidiu Marius Isăilă (PSD), care era șef serviciu în Ministerul Finanțelor, și la consilierul parlamentar Ștefan –Cristian Ene.

Totul începe în februarie 2012, când Cristescu a primit, în mai multe tranșe, o șpagă de 200.000 de euro de la omul de afaceri Lucian Timofanovici. În schimbul mitei, urma să intervină la șefii săi din Gardă și Finanțe ca să mușamalizeze un control la firma Dave Research& Development. Potrivit DNA, 180.000 de euro au ajuns la Isăilă și la Ene. Deoarece controlul continua, Cristescu le-a transmis că Timofanovici este nemulțumit. Cei doi au explicat că este vorba de un alt control și au cerut alți 150.000 de euro.

Mai multe întâlniri și discuții telefonice, Cristescu- Timofanovici, au fost înregistrate de DNA. În momentul în care trebuia să încaseze prima tranșă din șpagă, în iulie 2012, colegii săi din Garda Financiară i-au atras atenția că este monitorizat de DNA și a rupt orice relații cu mituitorul.

Lanțul slăbiciunilor

Ancheta procurorilor DNA dezvăluie că informația despre operațiunea strict-secretă a fost devoalată de Manolachi. Polițistul era delegat în anchetă, a avut acces la datele din dosar, la discuțiile ambientale, la mandatele emise de judecători și la aspectele de ordin tactic privind ancheta și realizarea momentelor operative.

Continuare articol pe evz.ro

Baroul Ilfov
Mihai Rapcea
Adriana Manoli
Simona Habără
Alin Paidiu
Cristina Nan
Radulescu si Asociatii