PORTALUL INSTANTELOR DE JUDECATA
Remus Burciu
Gabriel Stoian
ROBERT BUCUR
SCPA Moloman, Lazăr și Asociații
Fenechiu, Savu & Asociatii
Aron, Racoviceanu & Asociatii
Lovin si Asociatii

Parlamentul şi Avocatul Poporului sunt CRITICATE în ultimul RAPORT MCV.

imageResize
Victor Ciorbea este arătat cu degetul pentru LIPSA DE IMPLICARE în contestarea unor ordonanţe de urgenţă. CORUPȚIA rămâne o problemă MAJORĂ

Raportul MCV care va fi publicat miercuri subliniază progresele înregistrate de România, critică Parlamentul pentru refuzul de a ridica imunitatea unor parlamentari, consideră numirea noului şef al DIICOT un test şi evidenţiază corupţia unor magistraţi. O mare problemă rămâne lipsa de implicare a Aocatului Poporului în contestarea actelor normative de urgență pe care le-a emis Guvernul Ponta. Raportul a remarcat faptul că Victor Ciorbea ”doarme in post” când este vorba de supravegherea ordonanțelor emise de Guvernul României, aspect sesizat și comentat constant în dezbaterile publice.

Raportul MCV subliniază faptul că progresele remarcate în precedentul raport, din ianuarie 2014, au fost continuate şi că ele trebuie consolidate, iar activitatea instituţiilor judiciare a crescut încrederea populaţiei în sistemul judiciar, conform unor surse politice citate de mediafax.ro.

Parlamentul, criticat
 
 

Raportul MCV consemnează activitatea Curţii Constituţionale, subliniind, în schimb, faptul că unele decizii ale CC nu au fost respectate de către Parlament. Atacurile politicienilor la adresa independenței justiției au continuat, dar se remarcă o scădere a numărului lor comparativ cu anii precedenți.

Parlamentul nu a respectat toate deciziile ANI privind incompatibilitatea, existând cazuri când parlamentari declaraţi incompatibili nu au fost suspendaţi.Legislativul mai este criticat pentru faptul că a respins sau a tergiversat cereri ale DNA de ridicare a imunităţii unor parlamentari, iar criteriile acestor refuzuri nu sunt clare, conform sursei citate.Nici nerespectarea deciziilor justiției de către Parlament nu a fost trecută cu vederea, punându-se problema găsirii unei metode pentru aplicarea automată a verdictelor instanțelor referitoare la senatori și deputați.


Continuare: evz.ro

Radulescu si Asociatii
Mihai Rapcea
Cristina Nan
Simona Habără
Adriana Manoli
Alin Paidiu
Baroul Ilfov